Η κρητική διατροφή είναι απλή και πλήρης. Θρεπτική και υγιεινή, βασισμένη στο κρητικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς επίσης και τα ντόπια φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το ψάρι και την συγκρατημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος, και κρασιού παραγωγής της. Η κρητική Μεσογειακή διατροφή έχει τραβήξει το γενικό ενδιαφέρον, ειδικά κατόπιν μελετών, που ανέδειξαν ότι οι κάτοικοι της Κρήτης παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο.
Κατά τη διαμονή σας εδώ, μην παραλείψετε ν' ανακαλύψετε και να γευτείτε τα παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης μας.